Festival jättis linna värvilised jäljed

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võru ja Õnne tänava ristmikul on ühe autotöökoja katusele reklaamiks pandud vana «põrnikas». Nüüd kaunistab sama töökoda ka seinale maalitud pilt poolenisti varjatud näoga naisest, kes on välja tulnud matrjoškast. Autorid on riialased Thobek ja Rudens.
Võru ja Õnne tänava ristmikul on ühe autotöökoja katusele reklaamiks pandud vana «põrnikas». Nüüd kaunistab sama töökoda ka seinale maalitud pilt poolenisti varjatud näoga naisest, kes on välja tulnud matrjoškast. Autorid on riialased Thobek ja Rudens. Foto: Kristjan Teedema

Emajõelinna lisandus nädalavahetusel kaks hiigelsuurt tänavakunstiteost, mille autorid on lõunapoolsest Euroopast. Kuid ka nende kohalikud ametiõed ja -vennad ei hoidnud värve vaka all.

Soola tänava ääres asuvat väikest maja jääb kaunistama Berliini-põhise prantslasest tänavakunstniku MTO maaling.

Sellel on kujutatud maja külge köitega seotud naist, kelle selja taga võib aimata tiibu. Nii et see naine on justkui selle maja kaitsja. Käed on asetatud mitmetähenduslikult, leida võib kristliku, budistliku ja popkultuuri märke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles