Põhjuseta puudus riigikogust enim Igor Gräzin

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu.
Riigikogu. Foto: Peeter Langovits

Põhjuseta on riigikogust kevadel enim puudunud reformierakondlane Igor Gräzin, kuid kokkuvõttes on erinevatel põhjustel istungitest kõige rohkem eemal olnud keskerakondlane Mailis Reps.

Tegelikult puudus Gräzin 72-st istungist küll vaid seitsmelt, kuid ei pidanud kordagi vajalikuks seda põhjendada. Tema eeskuju järgisid ka keskerakondlane Ain Seppik ja vast Valga maavanemaks suundunud endine Reformierakonna fraktsiooni liige Margus Lepik, kes puudusid põhjuseta kuuel korral.

Reaalselt on kõige tihedamini riigikogu saalist puudu olnud aga keskerakondlane Mailis Reps, keda pole kohal olnud 28 korral. Talle järgnevad nüüdseks riigikogust lahkunud Villu Reiljan, sotsiaaldemokraat Indrek Saar, keskerakondlane Evelyn Sepp ja rahvaliitlane Ester Tuiksoo. Enamasti on nad kõik oma eemalviibimist põhjendanud ja sellist puudumist riigikogu statistikas puudumisena ei arvestata.

Kõige rohkem on välislähetused istungipäevadele langenud roheliste fraktsiooni kuuluval Mart Jüssil, keda on kevade jooksul istungitelt kokku 17 päeval eemal hoidnud reisid Saksamaale, Indiasse, Portugali, Taani ja Islandile. Peaaegu sama palju ehk 16 päeval istungitel osalemise arvelt välismaal viibinud ka Isamaa ja Res Publica Liidu liikmed Andres Herkel ja Trivimi Velliste.

Suurim reisija on aga tegelikult olnud sotsiaaldemokraat Sven Mikser, kel oli 14 lähetust kokku 54 päeval. Riigikogust puudus ta seetõttu 15 korral.

Kõige usinamad valijatega kohtujad on enda teatel endised ja praegused rahvaliitlased. Nii Mai Treial, Ester Tuiksoo kui Karel Rüütli on igaüks kahel puudutud korral märkinud põhjuseks kohtumise valijatega. Teistest erakondadest on vaid reformierakondlane Jaanus Rahumägi märkinud selle kahel korral puudumise põhjuseks.

Kõige tõbisem on kevadise istungjärgu jooksul olnud reformierakondlane Harri Õunapuu, keda tervelt üheksal korral on parlamendi tööst eemal hoidnud haigus.

Isiklikel põhjustel on puudunud nii Mai Treial kui Keit Pentus ja Katrin Karisma-Krumm Reformierakonnast.

Kõigil 72 istungil on kohal olnud Lembit Kaljuvee, Ene Kaups, Väino Linde, Lauri Luik, Tarmo Mänd, Eiki Nestor, Nikolai Põdramägi ja Erik Salumäe.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles