Entusiastid soovivad Kuressaarde väliujulat

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ujuja. Foto on ilustreeriv.
Ujuja. Foto on ilustreeriv. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile Kuressaare linnapeale Hannes Hansole 109 allkirjaga avaliku ettepaneku üle andnud algatusgrupi arvates tuleks Kuressaares taastada väliujula ning parim koht selleks on Ujula abajas linnastaadioni juures.

Ettepaneku, et linnavalitsus alustaks «väliujula taastamise kavandamise ja ehituseks vajaliku dokumentatsiooni koostamise protsessi» teinud algatusgruppi kuuluva Leo Filippovi sõnul on Kuressaares alati olnud võimalus meres ujumas käia, kirjutab Saarte Hääl.

Eile linnapead külastanud Filippovi, Allan Mehiku ja Tambet Alliku arvates saab praegu Kuressaare Titerannas küll supelda, mitte aga ujuda, kuna vesi on madal ja põhi mudane.

Algatusgrupp peab väliujulat linnale vajalikuks rajatiseks, mida ei kasutataks ainult suvel, vaid läbi aasta. «Arvan, et Kuressaares oleks paar tuhat inimest ikka, kes seal ujumas käiksid,» ütles Tambet Allik. Meeste arvates saaks väliujulas korraldada ujumiskursusi ja see oleks hea treenimiskoht näiteks triatloniharrastajatele.

Tambet Alliku hinnangul oleks väliujula jaoks sobivaim asukoht Ujula abajas linnastaadioni läheduses, praeguse muuli asemel. «Muuli peaks lammutama, et vesi saaks abajas ringelda ja muutuks puhtamaks,» selgitas Allik.

Hanso ja abilinnapea Taavi Kurisoo pakkusid aga välja, et ujula üks mõeldav asukoht võiks olla hoopis Raiekivi sääre juures – seal saaksid ujujad riideid vahetada ja oma asju hoida juba olemasolevas rannahoones.

Milline võiks olla tehniline lahendus, sellele ujumisentusiastid detailsemalt mõelnud ei ole – tähtis on piisav sügavus, võimalus kohe vette hüpata ja treppi mööda veest välja tulla. Ning rajapikkus võiks olla 50 meetrit.

Kuna meeste hinnangul ei ole väliujula väga keeruline ja töömahukas rajatis, loodavad nad, et see valmib juba 2015. aasta suveks.

«Asjal on jumet,» leidis Hannes Hanso kohtumise lõpuks, lisades, et algatusgrupi ettepanek võetakse juba linnavalitsuse järgmise (tänase – toim) istungi päevakorda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles