Jüri Ratas: istungjärk tegi peaaegu parima tulemuse

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas
Jüri Ratas Foto: Mihkel Maripuu

Opositsiooni esindajana riigikogu juhatusse kuuluv keskerakondlane Jüri Ratas ütles, et riigikogu tegi kevadistungjärgul Eesti huve silmas pidades peaaegu parima tulemuse.


«Tulemus on peaaegu parim sellepärast, et veel parem tulemus oleks olnud siis, kui nii võimsalt ei oleks töötanud koalitsiooni teerull,» sõnas Ratas.

Keskerakond esitas kevadistungjärgu ajal 19 seaduseelnõud ja ainult kolm neist lõpetas esimese lugemise. «Tegelikult ei ole hea, et diskussioon tapetakse juba eos maha,» nentis Ratas.

Ta ütles, et opositsioon on eelnõudesse päris palju ettepanekuid teinud ja see on neid kindlasti paremaks muutnud, sest paljusid on ka arvestatud. «Võib küll öelda, et põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse lõpphääletusel läks tulemus lahku, aga samas näitab pea sada arvesse võetud muudatusettepanekut, et kui riigikogu tahab, siis suudetakse koostööd teha küll.»

Veel sõnas Ratas, et eelnõu peab reeglina käima kolmel lugemisel nii komisjonis ja täiskogus ning läbi selle sünnib tõde, kas eelnõu on hea või mitte. «Kui ta piisavalt hea ei ole, siis saab esimese ja teise lugemise vahel teha parandusettepanekuid. Ma arvan, et ei ole päris õige praktika, et nad kohe alguses lähevad menetlusest välja. Samas loodame, et oleme siin andnud väga hea seaduseelnõu, mis puudutab astmelist tulumaksu. Nüüd on terve suvi aega sellele mõelda ja loodame, et selle tulevik on teistsugune,» rääkis Ratas.

Ta lisas, et ees on suvi ja see annab kindlasti hea võimaluse riigikogu maine tõstmiseks rahva seas. «Olles ise viimase kolme aasta jooksul käinud 203 omavalitsuses, on nii mõnigi kord öeldud, et te võiksite rohkem käia ja oma tegemisi põhjendada. Seeläbi saavad asjad selgemaks ja töö ei käi ainult Toompea lossis, vaid üle riigi. Ja selleks on parim aeg just istungitevabal ajal.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles