Uurimine ei leidnud arestikambris surnud literaadi surmas politseinikel süüd

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arestikamber.
Arestikamber. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Politsei- ja piirivalveameti sisejuurdlus ei tuvastanud politseinikel süüd literaat Boris Buracinschi surmas Ida politseijaoskonna arestikambris.


Põhja prefektuuri pressiesindaja Mihkel Loide ütles Postimees.ee´le, et juurdlus ei tuvastanud politseinike tegevuses õigusvastasust ning juurdlus lõpetati.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Aleksandra Solntseva sõnul sai politsei kiirabilt 8. mai õhtul kell 22.53 väljakutse joobnud mehe juurde Lasnamäele Arbu tänavale. Patrull jõudis sündmuskohale kell 23.11 ning võttis kiirabilt tugevate joobetunnustega mehe üle ning seejärel sõideti lähedal asuvasse Ida politseijaoskonda, kus Buracinschi paigutati kell 23.25 arestikambrisse.

«Kambris pandi ta külje peale magama, nagu ikka joobes inimeste puhul. 30 minutit pärast südaööd märkas aga kambrite korrapidaja, et mehe pea lähedal on maas vedelik,» kirjeldas Solntseva sündmuste arengut.

Kuigi joobes inimese puhul pole oksendamine kuigi ebaharilik, peab kambritöötaja võimaliku terviserikke korral alati reageerima ja ka sel korral läks ametnik kainenema toodud meest kontrollima. «Korrapidaja püüdis teda aidata ning kutsus kiirabi 40 minutit pärast südaööd, kuna leidis, et mehel võis olla tõsisem terviserike,» ütles Solntseva.

Kiirabi jõudis politseijaoskonda kell 0.50, kuid selleks ajaks oli mehel juba probleeme hingamisega ning kiirabi asus teda elustama. Kell 1.15 konstateeris kiirabi mehe surma.

Solntseva sõnul otsustasid korrakaitsjad ilmselgete joobetunnustega Buracinschi kainestusmaja asemel viia sündmuskohale märksa lähemal asunud Ida prefektuuri arestikambrisse seoses politsei hõivatusega. Sel ööl sai politsei juhtimiskeskus 130 kõnet, mis on suhteliselt tavapärane nädalavahetuse öine koormus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles