Britid tahavad Ukrainasse missiooni

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia euroministri David Lidingtoni sõnul on absurdne arvata, et ELi kaitsepoliitika paneb käima uus peakorter 28 lipuvardaga maja ees – alustada tuleks kaitsekulutuste suurendamisest.
Suurbritannia euroministri David Lidingtoni sõnul on absurdne arvata, et ELi kaitsepoliitika paneb käima uus peakorter 28 lipuvardaga maja ees – alustada tuleks kaitsekulutuste suurendamisest. Foto: Tairo Lutter

Kuigi Euroopa Liidu missioonil olevad sõjaväelased ei täidaks Ukrainas lahinguülesandeid, peaks nende kohalolek ka instruktoritena siiski mõjuma heidutusena.

Ühendkuningriik tahab, et Euroopa Liit (EL)algataks Ukrainas julgeolekumissiooni, rääkis brittide eurominister David Lidington eile Tallinnas.

«Me ei räägi vägede saatmist lahingusse, vaid mingit sorti väljaõppemissioonile,» selgitas ta. «See aitaks arendada Ukraina politsei- ja sõjaväe­struktuuride oskusi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles