Vaidlus venekeelse õppe üle võib jätkuda Euroopa inimõiguste kohtus

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne foto.
Illustratiivne foto. Foto: SCANPIX

Narva ja Tallinna gümnaasiumid ei saanud venekeelse õppe läbiviimiseks riigikohtust õigust, mistõttu tahab Narva linnavolikogu aseesimees Aleksander Jefimov otsuse edasi kaevata.

Riigikohtu halduskolleegiumi otsusega, mis ütleb, et munitsipaalgümnaasiumide õppekeele määramine on riigielu küsimus ning kohalikul omavalitsusel ei ole õigust nõuda venekeelse õppe säilitamist, on Narva ja Tallinna kohtutee lõppenud, vahendab ERRi uudisteportaal raadiouudised.

Narva linnavolikogu aseesimehel Aleksander Jefimovil on aga plaanis otsus edasi kaevata Euroopa inimõiguste kohtusse (EIK), sest lastel on võõrkeeles õppimisega raskusi.

«Ma jagan seda muret 100-protsendiliselt ise ja seepärast on ka uus valitsus kokku leppinud analüüsi läbiviimises lähimate kuude jooksul, et selgitada välja, missugused selle ülemineku tulemused on olnud,» kommenteeris haridusminister Jevgeni Ossinovski.

Haridusvaldkonna asjatundjatest kokku pandud töörühmal on kavas külastada Tallinna ja Narva gümnaasiume ning olukorraga tutvuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles