Mikser autasustas USA õhuväe staabiülemat kõrge teenetemärgiga

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika Ühendriikide õhuväe staabiülem kindral Mark Welsh.
Ameerika Ühendriikide õhuväe staabiülem kindral Mark Welsh. Foto: SCANPIX

Kaitseminister Sven Mikser andis täna Pentagonis Ameerika Ühendriikide õhuväe staabiülemale kindral Mark Welshile üle kaitseministeeriumi I klassi teeneteristi Balti riikide õhuturbemissiooni alaliseks muutmise eest.

«NATO Balti riikide õhuturbeoperatsiooni eriline väärtus seisneb tema paindlikkuses – olukorra pingestumisel oli tänu õhuturbeoperatsiooni olemasolule võimalik väga lühikese etteteatamisega suurendada märkimisväärselt liitlaste kohalolekut meie regioonis,» ütles kaitseminister Mikser.

Mikser tänas kindral Welshi hea koostöö eest Euroopas asuvate USA õhuväeüksustega ning tunnustas USA kiiret tegutsemist lisalennukite saatmisel Balti õhuturbe tugevdamiseks. Mikser ja Welsh arutasid ka kujunenud julgeolekuolukorda Euroopas ning nentisid NATO kollektiivkaitse ja sellest tuleneva heidutuse tugevdamise vajadust.

Kaitseminister Mikser ja kindral Welsh avaldasid heameelt, et just nende kohtumise ajal toimus Ämari lennubaasis Taani hävitajate vastuvõtutseremoonia.

Kindral Welsh ütles kohtumisel, et imetleb Eesti ettenägelikkust, sealhulgas Ämari lennubaasi õigeaegset valmisehitamist, mis võimaldab praeguses pingestunud julgeolekuolukorras kiiresti liitlaste kohalolekut suurendada. Kindral Welsh kiitis ka Ämari lennubaasi kõrget taset ning avaldas lootust, et NATO hakkab lennubaasi edaspidi aina aktiivsemalt kasutama.

Kaitseministri visiit Ameerika Ühendriikidesse jätkub esinemisega Atlantic Councili konverentsil, mille raames kohtub Mikser põgusalt ka Ameerika Ühendriikide aspresident Joseph Bideniga. Homme jätkub visiit kohtumisega Senati väliskomisjoni Euroopa asjade alakomisjoni esimehe senaator Chris Murphyga.

Kaitseministeeriumi I klassi teeneteristi on alates teenetemärgi asutamisest 1999. aastal välja antud vähem kui 20 inimesele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles