Keskkriminaalpolitsei korraldas Lümanda vallavalitsuses läbiotsimise

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Atla sadam.
Atla sadam. Foto: Irina Mägi

Keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo ametnikud otsisid läbi Lümanda vallavalitsuse ja mitu ettevõtet, kahtlustatavana on üle kuulatud Lümanda vallavanem Jaanika Tiitson.

Kriminaalasja raames viidi läbi veel mitmeid läbiotsimisi nii Saare- kui ka Harjumaal ja need olid seotud Lümanda vallavanema Jaanika Tiitsoni tegevusega, keda kahtlustatakse soodustuskelmuse toimepanemises, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Lümanda vallal käib vaidlus PRIAga, kes nõuab vallalt tagasi ligi 40 000 eurot Atla sadama ehituseks makstud toetusi, sest PRIA leidis, et Lümanda vald rikkus riigihangete läbiviimise põhimõtteid ja tegi põhjendamata ehitushinnaga kulutusi ning esitas ebaõiged andmed ehitusobjekti mahtude ja mõõtühikute kohta.

«Need läbiotsimised olid siis seotud kriminaalmenetlusega, kus kahtlustatakse Lümanda vallavanemat ja selles, et on alust arvata, et ta on toime pannud soodustuskelmuse, mis seisneb pettuse teel soodustuse saamises,» ütles Keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo juht Mati Ombler.

Ombler tunnistas, et kriminaalmenetlus on seotud toetuste küsimusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles