Aasta eurooplase tiitli saab Henrik Hololei

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrik Hololei
Henrik Hololei Foto: Küllike Rooväli / Postimees

Eesti Euroopa Liikumine valis tänavuseks aasta eurooplaseks Euroopa Komisjoni asepeasekretäri Henrik Hololei.

Eesti Euroopa Liikumise juhataja Alo Raieste sõnul oli nõukogu valik üksmeelne. «10 aastat on möödas sellest, kui Eesti sai Euroopa Liidu liikmeks. Nüüd on õige aeg tunnustada neid, kes on selleks suure töö ära teinud,» ütles ta pressiesindaja teatel.

Aasta eurooplaseks valitud Hololei juhtis tema sõnul Eesti õiguse harmoniseerimist Euroopa Liidu omaga ning valmistas ette ja kindlustas riigi valmisolekut teha Euroopa struktuuridega koostööd. Praegu töötab Hololei Euroopa Komisjoni asepeasekretärina, vastutades suhete eest Euroopa Liidu Nõukogu ja Euroopa Parlamendiga ning esindades komisjoni läbirääkimistel liikmesriikidega.

«On hea meel ja au tõdeda, et ka Euroopa laiemalt saab tema teadmistest ja oskustest kasu,» märkis Raieste. «Suur tänu talle aastatepikkuse pühendunud tegevuse eest.»

Aasta eurooplase tiitliga soovib liikumine tunnustada eestlasi ja organisatsioone, kes on andnud väärika panuse Eesti ja Euroopa suhete kujundamisse, toetanud kodanikuühiskonna arengut ja aidanud kaasa Eesti ühiskonna teadlikkuse tõstmisele Euroopast. Varem on tiitli pälvinud Mall Hellam, Aare Järvan, Allar Jõks ja Julia Laffranque.

Tänavuse tiitli annab Eesti Euroopa Liikumise nõukogu esimees Riivo Sinijärv pidulikult üle ennelõunal Tallinnas Vabaduse väljakul peetaval Euroopa päeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles