Ettevõte vaidlustas hanke nõuded

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Mölder
Tartu linnasekretär

«Oleme pannud enda jaoks paika kriitilised nõuded. Ma usun, et konkreetsel vaidlustajal ei tohiks olla nende nõuete täitmisega probleeme.»
Jüri Mölder Tartu linnasekretär «Oleme pannud enda jaoks paika kriitilised nõuded. Ma usun, et konkreetsel vaidlustajal ei tohiks olla nende nõuete täitmisega probleeme.» Foto: Postimees.ee

Ühendatud Piletite AS vaidlustas mitmed Tartu uue elektroonilise piletisüsteemi hanke tingimused, pidades neid põhjendamatuks. Tartu linn aga leiab, et vaidlustuse eesmärk on saada eeliseid tarkvara edasiarenduste tellimuste tarvis.

Tartu õigusteenistuse vanemjurist Veiko Faster ütles, et vaidlustuses on välja toodud neli punkti, mis ei ole Ühendatud Piletitele meelepärased.

Neist peamine on linna hinnangul hankes sätestatud nõue loovutada tellijale tähtajatu lihtlitsents väljatöötatava tarkvara isiklike varaliste autoriõiguste teostamiseks. «Kesksüsteemi üleandmise hetkel peab meile avaldama tarkvara lähtekoodi,» selgitas Faster.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles