Neeme Korv: mõtetega Madridis

Neeme Korv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neeme Korv
Neeme Korv Foto: Liis Treimann / Postimees

«No ja millist jalgpalliklubi siis toetad ka?» küsisin aastavahetuse paiku perekonnatuttava tütrelt, kelle elu oli viinud Portugali ja kes oli tulnud pärast kuudepikkust eemalolekut Lissabonist koju käima. Küsimus oli esitatud kerges toonis ja võrdlemisi jalgpallikauge seltskond näis ootavat samaväärset vastust, lõõpivat ja teemat tõrjuvat. Kuid seda ei juhtunud.

«Kui mu käest küsitakse, siis ütlen Benfica,» vastas küsitu vaikselt, veidi kohmetudes, ent ometi vaieldamatult tõsise noodiga hääles.

See vastus ja noot üllatasid tema lähedasi. Mind mitte. Kuuludes küllalt pikka aega mõnda vana Euroopa sootsiumi, viibides pidevalt ärksate eakaaslaste seltskonnas, on enese suhestamine kohaliku jalgpallikultuuriga peaaegu et vältimatu. Muide, paar nädalat pärast seda vestlust kaotas maailm Benfica ja Portugali legendi Eusebio ning riigi president kuulutab jalgpalluri mälestuseks välja kolmepäevase leina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles