Ülevaade: milliseid värskeid kodumaiseid köögivilju saab juba Tallinna turgudelt?

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinncity uudistas Tallinna turgudel, et mida kodumaist rohelist juba lettidelt leida. Müüdi karulauku, salateid ja ürte, tomatit ja kurki, aga ka rabarberit.

Intsu talu tomat maksis Nõmme turul 7 eurot kilo, kirsstomat 8, värske kurk 4 eurot. Karulaugukimbu sai 1.50 euroga, rabarberi hind oli 3-4 eurot.

Kodumaiste saaduste nimetuse alla mahuvad nii Balti jaama turul kui Keskturul vaid karulauk ja rabarber. Karulaugu kimp maksab Balti jaama juures 50 ja Keskturul 60-70 senti. Rabarber maksab Balti jaama kõrval Rohelisel Turul 3.50 ning Keskturul 3.50-5 eurot.

Värske kartuli hind on Balti jaama turul 1.20-1.50 ning kartuli päritolumaaks on märgitud üldjuhul Maroko. Paari leti juures aga oli kartuli hinnasildile kirjutatud Küpros. Kõik, kes Küprosel on käinud, võivad nüüd muigega meenutada sealseid suuri kartulipõlde, mille saagist jätkub ka põhjamaadesse eksportimiseks.

Kurkide, tomatite ja porganditega on asi lihtsam. Poola kurgid maksavad Balti jaama turul kuni 2.80. Keskturul on saada ka Eesti kurki hinnaga 2.90-4.50. Porgand on Poola päritolu ning maksab Balti jaama turul üks euro, Keskturul 1.20. Võõramaise tomati hind on mõlemal turul 1.50-2.50.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles