Politsei manitseb koolilõpetajaid mõistlikkusele

Martti Kass
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei.
Politsei. Foto: Postimees.ee

Lähinädalail toob kooliaasta lõpp kaasa pidusid, mis vahel paraku üle käte kipuvad minema ja politsei sekkumist nõuavad.

Põhja prefektuuri vanemkomissar Kristel-Liis Kaunismaa sõnul on eelnevatest aastatest mitmeid näiteid, kus kooli lõpetamise puhul peetud peol on olnud kurvad tagajärjed.

«Politsei ei soovi noori inimesi pidutsemisest loobumisele üles kutsuda, tahame tähelepanu juhtida pigem sellele, et pidutsetaks mõistlikkuse piires,» ütles Kaunismaa.

Tema sõnutsi juhtub noorte pidudel enamik õnnetusi seetõttu, et võetakse põhjendamatuid ja ebamõistlikke riske. «Noored kipuvad peomeeleolus mõnikord oma võimeid demonstreerima, sageli aga hinnatakse end üle ja sealt õnnetusjuhtumid alguse saavadki,» selgitas ta.

Täiskasvanud koolilõpetajate puhul peaks seltskonnas kindlasti viibima ka keegi kaine isik, kes teistel silma peal hoiaks ja jälgiks, et keegi napsise peaga autorooli ei istuks.

Kindlasti tuleb silmas pidada, et alkohoolsed joogid ei kuulu alaealiste koolilõpupidude juurde.

«Sel aastal tuleks kindlasti ettevaatlik olla veekogudel erinevate vahenditega sõitmisel ja ka ujuma minemisel, sest vesi pole jõudnud jaheda ilma tõttu veel piisavalt soojeneda, loomulikult ei maksa vette hüpata tundmatus kohas,» märkis Kaunismaa.

Lisaks võiks hoiduda võõraste isikute kutsumisest peole, kuna varasematest aastatest on teada juhtumid, kus sellest said alguse kurvalt lõppenud konfliktid.

Ka alaealiste puhul, kes selleks aastaks kooliga ühele poole saanud, tuleks vanematel ennast nende tegevusega kursis hoida.

Politsei tuletab kõigile noortele meelde, et alkohol ja pidutsemine ei pea tingimata käsikäes käima. Alaealiste alkoholi tarvitamine on väärteokorras karistatav.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles