Monogarov kaebas prokuröri kohtusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Monogarov kohtus
Deniss Monogarov kohtus Foto: Liis Treimann

Mullu suvel Tallinnas Tammsaare pargis ühe noormehe surnukspussitamise ja teise haavamise eest vangi mõistetud Deniss Monogarov kaebas prokuröri väidetavate valeandmete avaldamise eest kohtusse.

Monogarov (28) ei ole rahul Põhja ringkonnaprokuröri Ainar Koigi 4. juunil «Aktuaalsele kaamerale» antud intervjuuga, kus prokurör oli Monogarovi kinnitusel esitanud tema kriminaalasja kohta üldsust eksitavat informatsiooni, vahendas ERRi uudisteportaal.

Monogarov tahab, et kohus kohustaks prokuröri oma kulul avaldama üleriigilises pressis ja AK-s vabanduse ning lükkama avalikult ümber ebaõiged andmed.

Prokurör Koik ütles uudistesaatele: «Teisele kannatanule, kes küll jäi ellu aga, kes sai 13 erinevat noavigastust üle kogu keha, keda oli kolm korda ka selga löödud, ja kohus selle kannatanu suhtes mingil põhjusel ei pidanud kuritegu tapmise katseks.»

Vandeadvokaat Marko Tiimani sõnul on see info aga kriminaalasja materjalidega ümber lükatud, kuid prokurör eiras kriminaalasjas olevat eksperdiarvamust ja ka kohtuotsuses tuvastatud fakte ning jättis intervjuus väära mulje, nagu oleks Monogarov argpükslikult ja reetlikult löönud kannatanut korduvalt noaga selga.

Põhja ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Endla Ülviste ütles Postimees.ee'le, et kuna prokuratuuri pole hagi veel jõudnud ja ta pole selle täpse sisuga tutvuda saanud, võib ta kommentaare anda ainult selles osas, mis on temani meedia vahendusel jõudnud.

«Prokurör tugines kohtuotsuse järel antud intervjuudes kriminaalasja toimiku materjalidele, mille kohaselt tekitas Deniss Monogarov kannatanu Maksimile 13 torke-lõikehaava. Neist 3 olid ekspertiisi kohaselt tekitatud selja tagant,» märkis Ülviste.

«Prokuröril ei ole alust kahelda eksperdi hinnangus, kes on isiklikult kannatanu üle vaadanud. Esialgne patsiendikaart tuvastas kannatanul küll vähem vigastusi, kuid on täiesti võimalik, et arstil jäi kannatanu esmasel ülevaatusel osa vigastusi märkamata. Meil puudub alus arvata, et kannatanu oleks hiljemalt endale ise lisavigastusi tekitanud,» lisas Ülviste.

4. juunil tunnistas Harju maakohus Deniss Monogarovi mullu augustis Tammsaare pargis ühe mehe tapmises ja teise vigastamises süüdi ning mõistis talle liitkaristuseks 7 aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles