Balti kaitsekolledži lõpetas 50 ohvitseri ja 9 tsiviilametnikku

Martti Kass
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti kaitsekolledž.
Balti kaitsekolledž. Foto: Sille Annuk / Postimees

Täna toimus Tartus Balti kaitsekolledžis vanemstaabiohvitseride kursuse ning tsiviilteenistujate kursuse lõpetamistseremoonia.

Kümme kuud kestnud Balti kaitsekolledži vanemstaabiohvitseride kursuse lõpetas täna kokku 50 ohvitseri 17 riigist, sealhulgas 10 Eesti ohvitseri.

Vanemstaabiohvitseride kursus on kolledži põhikursus, kus peatähelepanu pööratakse ühendoperatiivtasandi operatsioonidele ning mis kujutab endast sõjalise kõrgharidused III tasandi väljaõpet.

Jaanuaris alanud Balti kaitsekolledži tsiviilteenistujate kursuse lõpetas täna üheksa õppurit, sealhulgas viis Eesti ametnikku. Korra kahe aasta jooksul toimuv kursus annab kaitsevaldkonnaga kokku puutuvatele tsiviilteenistujatele põhjalikud teadmised kaitse- ja julgeolekupoliitika planeerimisest ning elluviimisest Balti riikides ja NATO-s.

Seejuures moodustavad suure osa kursuse õppekavast vanemstaabiohvitseride kursuse ained, mis parandab tsiviil- ja sõjaliste struktuuride vahelist üksteisemõistmist ja koostööd.

Kaitseminister Jaak Aaviksoo ütles kolledži lõputseremoonial, et säärane hea tulemus kooli lõpetajate arvu osa ja kvaliteedi osas saavutati suuresti tänu sellele, et terve rida välisriikide panustab Balti kaitsekolledžisse oma õppejõudude ja õppuritega.

«Balti Kaitsekolledž ja vanemstaabiohvitseride kursus on nii Eesti, Läti kui ka Leedu vanemohvitseride peamine kasvulava ning omaette lisaväärtuseks on tõsiasi, et kolledžis ühiselt veedetud kuude jooksul õpivad Balti riikide ohvitserid üksteist hästi tundma, mis edendab ka kolme riigi vahelist igapäevast sõjalist koostööd,» lisas kaitseminister Aaviksoo.

Täna pärastlõunal osaleb kaitseminister Aaviksoo koos kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneotsaga ka Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste Kõrgema Sõjakooli lõpetamistseremoonial.

Täna lõpetavad Kõrgema Sõjakooli 12 rakenduskõrghariduse saanud värsket ohvitseri ning 12 sõjalise juhtimise magistrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles