Rulluisutajad jagavad: kus Tallinnas on parimad kohad sõitmiseks?

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rulluisusõprade lemmiküritus Friday Night Skate'i 15. hooaeg sai eile õhtul hoo sisse. Millised on parimad kohad sõitmiseks ning mis rulluisutajale linnas tuska teeb?

«Kõige ohtlikumad on rulluisutajate jaoks kergliiklusteede ristumiskohad. Mugav on sõita nendel kergliiklusteedel, millel on tihedam ning siledam asfalt, näiteks rannaäärsetel või maanteede juurde rajatud teedel,» rääkis üks ürituse eestvedajaid Kadi Hainas. «Et võimalikult ohutult liigelda, peab uisutaja eriti hoolikas olema ristuvate tänavatega ning võimalusel valima teid, kus on väiksem liiklus.» 

«Probleem seisneb eelkõige selles, et linnaametnikud ei vaata liiklevat rulluisutajat uisutaja vaatenurgast, vaid panevad peamise rõhu ratturitele ja jalakäijatele,» leidis naine. «Seetõttu jäävad tähelepanuta rulluisutajat häirivad tegurid nagu näiteks murekattega teed, augud, rennid, kaevuluugid jms.» Parimad kohad, kus Tallinnas uisutada, on  tema sõnul Järvevana tee, Tabasalu, Viimsi, Muuga ning Hiiu suunaga Õismäele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles