Nädal loomaaias: ilmavalgust nägi ameerika piisoni vasikas

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika piisoni vasikas.
Ameerika piisoni vasikas. Foto: Maarja Kitsing

Aprilli lõpus tegid Tallinna loomaaias poegimiste otsa lahti nuubia kaljukitsed, teisipäeval sündis ka ameerika piisoni vasikas.

Lehekuu algusega läks lahti loomaaia suvehooaeg, mis tähendab muutunud piletihindu ja loomaaia kassade lahtiolekut kuni kella seitsmeni õhtul. Külastajaile avati ka sissepääs loomaaia Õismäe poolsest lääneväravast. Sealt pääsevad külastajad loomaaeda läbi uue keskkonnahariduskeskuse fuajee, maja tervikuna avatakse suvel.

Populaarsete hilisõhtuste ekskursioonide piletite müük algas 2. mail kell 9. Pileteid saab osta nii loomaaia kassadest kui piletilevi müügipunktidest.

Loomaaia alpinaariumis tegid aprilli lõpul poegimiste otsa lahti tagakaspia uriaalid ja nuubia kaljukitsed – aedikutes kepsutab juba kümmekond tallekest. Teisipäeval sündis ameerika piisoni vasikas. Kesknädalal munes keskaasia kilpkonn kolm muna, mis paigutati punase lambi alla haudele. Kevadpühal, 1. mail nägi ilmavalgust tüügassea põrsas.

Jääkarutüdruk Nora on paar korda basseinivette potsatanud ja kõva kisa saatel sealt kiiresti välja roninud. Esialgu ta suplusi veel ei naudi. Amuuri leopardi kutsikad aga avastavad juba hoolega maailma väljaspool pesakasti ja kipuvad kaamera vaateväljast kaduma.

Õue-ekspositsiooni jõudsid tagasi kääbus- ja dekoratiivkanad, paar mustluikesid kolis suveks elama Kadrioru tiikidele.

Loomaaia haljastajad rajasid külastajaile otsetee ninasarvikuaediku juurest tiigripuurini ja istutasid kuuskesid amuuri leopardide aediku äärde.

Tänavu ülemaailmse heategevusprojekti käima lükanud firma Booking.com eestvedamisel käis Teeme ära raames ühe tegusa tööpäeva jooksul 2. mail loomaaeda aitamas ja liigikaitse labori ümbrust korrastamas enam kui 20 head abilist kuuest Eesti ettevõttest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles