Narkoraha pesti kasiinodes

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Pm

Tänavadiilerit püüdma asunud uurijad jõudsid üllatuslikult suure uimastituluni, mida püüti seadustada enneolematul moel.

Esialgu pidi see olema narkopolitsei rutiinne tänavaoperatsioon, kuid ootamatult arenes sellest välja viimase aja põnevaim kriminaaltulu konfiskeerimise juhtum. Uurimisorganid polnud varem puutunud kokku olukorraga, kus 500 000 eurot narkoraha legaliseeriti kasiinode kaudu. Põhja prefektuuri narkotalitus oli 2012. aasta detsembris ühel järjekordsel operatsioonil. Plaan oli «joosta maha» Lasnamäel Pae tänava turul taksojuhist tänavadiiler Aleksei Kulakovski. Politseitöös on see rutiinne tegevus.

Politseinikud ootasid sihtmärki, kes luureinfo kohaselt sõitis taksot vana Volkswagen Passatiga. Teiste autode seas keeras turule sisse uhke BMW X5. Politseinike üllatuseks istus selle roolis Kulakovski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles