6000 kaitseväelast harjutab «Kevadtormil» Eesti kaitsmist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna algaval kaitseväe suurõppusel «Kevadtorm» harjutab Eesti kaitsmist ligi 6000 kaitseväelast, kaitseliitlast, reservväelast ja liitlaste sõdurit. Kolmenädalase õppuse eesmärk on kaitseväe peastaabi teatel ajateenijatest koosneva jalaväepataljoni hindamine enne reservi arvamist. Lisaks harjutab sel «Kevadtormil» esmakordselt loodava 2. jalaväebrigaadi staap allüksuste juhtimist eri lahingu­liikides.

Ajateenijate pataljonile teevad vastutegevust Scoutspataljoni elukutselised sõdurid koos liitlastega, Kalevi jalaväepataljoni ajateenijad soomukitel ja Kirde kaitseringkonna õhutõrjepatarei.

Tänavusest «Kevadtormist» võtab osa rekordarv liitlaste üksusi – Ühendkuningriigi ja Läti jalaväekompaniid, Ameerika Ühendriikide maaväe õhudessantkompanii ja Leedu luurerühm osalevad koos Scoutspataljoniga kujuteldava vastase poolel. Ühendkuningriigi kompanii kuulub Duke of Lancasteri brigaadi, sama üksus osales «Kevadtormil» ka mullu ning on nelja rotatsiooni vältel tegutsenud koos meie kaitseväelastega Afganistanis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles