Kaitsevägi sai juurde tosin ohvitseri ja sõjalise hariduse magistrit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaisteväe ühendatud õppeasutuste kõrgem sõjakool.
Kaisteväe ühendatud õppeasutuste kõrgem sõjakool. Foto: Sille Annuk

Täna lõpetasid Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste Kõrgema Sõjakooli 12 rakenduskõrghariduse saanud värsket ohvitseri ja 12 sõjalise juhtimise magistrit.

Lõpetajatele andis diplomid üle kaitseminister Jaak Aaviksoo, teatas kaitseväe peastaap. Kaitseväe juhataja kindralleitnatnt Ants Laaneots kutsus lõpetajaid seadma kõrgeid sihte, püüdlema koloneliks, kindraliks ja kaitseväe juhatajaks.

Parim lõpetaja, nooremleitnant Ragnar-Aleksander Jõgi, sai Laaneotsalt Reservohvitseride Kogu annetatud ohvitserimõõga. Kiitusega lõpetanud Jõgi pälvis ka KVÜÕA ülema autasu põhikursuse parima lõputöö eest «Al-Qaeda reakoosseisu värbamine.»

Kõigile põhikursuse lõpetanud kadettidele andis president nooremleitnandi sõjaväelise auastmed.

Magistrikraadi saanud ohvitseridest kolm lõpetas kiitusega. Neist kapten Mart Sireli lõputöö «Strateegiline üllatus sõjakunstis: sisu, põhjused, tagajärjed» pälvis KVÜÕA ülema autasu ning rakenduskõrgkoolide rektorite nõukogu stipendiumi parima magistritöö eest. Sirel käsitles selles strateegilise üllatuse saavutamise ja ennetamise teooriaid ning analüüsis lähemalt 1973. aasta Araabia-Iisraeli ja 2008. aasta Vene-Gruusia konflikte.

Kolme aasta pikkune sõjakooli põhikursus annab värsketele ohvitseridele oskuse juhtida rühma ja kompaniid. Kõik KVÜÕA Kõrgema Sõjakooli lõpetajad saavad ühtlasi ka riigikaitseõpetaja kvalifikatsiooni.

Magistriõppe lõpetanud ohvitserid said kahe aasta jooksul pataljoni ja brigaadi staabiohvitseri ettevalmistuse ning sotsiaalteaduste magistrikraadi sõjalise juhtimise erialal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles