Kino Sõprus peab eriti lühikeste filmide festivali ja näitab efektset metsafilmi

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Promopilt

Kinos Sõprus toimub kolmapäeval, 7. mail koostöös Prantsuse Instituudiga ühepäevane festival, kus ühegi näitamisele tuleva linateose pikkus ei ületa 3 minutit.

 Rahvusvahelisel filmifestivalil «Tres court»  tuleb näitamisele tuleb 50 lühifilmi, mis kõik on maksimaalselt 3 minutit pikad.  Tegu on kuueteistkümnendat korda toimuva rahvusvahelise projektiga – see kord toimub festival nädala jooksul korraga 29-s riigis ja enam kui sajas linnas üle maailma ning esimest korda on kaasatud ka Eesti. 

Paar järgmist nädalat on aga kino Sõprus väikest viisi džungel –  linastub Luc Jacquet suurejooneline loodusfilm «Oli kord üks mets». Hendrik Relve sõnul on tegu visuaalselt kõige efektsema metsafilmiga, mida tema kunagi näinud on. Film on dubleeritud eesti keelde, eestikeelset teksti loeb Lembit Ulfsak.

Jätkub ka kino Sõpruse kooliõpilastele suunatud haridusprogramm, mille eesmärgiks on näidata kooliõpilastele tipptasemel dokke erinevatest eluvaldkondadest. Neljapäeval, 8. mail näidatakse mõtlemapanevat ja kaunist filmi «Rohkem kui mesi», mis räägib mesilaste ja inimeste seostest.  Filmi juhatab sisse Aleksei Turovski. Haridusprogrammi seansside külastamiseks vajalik eelregistreerimine aadressil kool@kinosoprus.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles