Haridusamet: õppetöö korralduse eest vastutab kooli juhtkond

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Südalinna kool.
Tallinna Südalinna kool. Foto: Peeter Langovits

Vanematel, kellele hilisem koolipäeva algus aga kuidagi ei sobi, on võimalik oma lapsele valida lähedal asuv Tallinna Südalinna Kool, kus õppetöö toimub ühes vahetuses, soovitas haridusamet Ühisgümnaasiumi lapsevanematele, kes nõuavad, et algklasside õpe toimuks kkoolis ühes vahetuses.


Grupp Tallinna ühisgümnaasiumi algklasside lapsevanemaid tegi haridusametile avaliku pöördumise, milles palutakse järgmisel aastal koolis komplekteerida mitte rohkem kui kolm esimest klassi.

Haridusameti üldhariduse osakonna juhataja Viivi Lokki sõnul vastutab kooli õppetöö korralduse eest kooli juhtkond, kelle pädevuses on leida parimaid lahendusi ning arvestada õpilaste ja lapsevanemate huvidega.

«Haridusameti analüüs näitab, et Tallinna ühisgümnaasiumis saaks korraldada õppetööd 1-1,5 vahetuses nii, et õppetöö lõpeks hiljemalt kella 16-ks. Tallinna ühisgümnaasiumis on 32 klassikomplekti kohta 42 õpperuumi (arvestamata võimla, aula jt ruumidega, kus saab õppetööd läbi viia). Võrdluseks võib nimetada koole, kus ruume on oluliselt vähem, kuid õppetöö toimub siiski 1-1,5 vahetuses: Gustav Adolfi gümnaasium, Tallinna Nõmme põhikool, Tallinna 21. kool või Jakob Westholmi Gümnaasium,» ütles Lokk.

«Ka on Tallinna ühisgümnaasiumil olukorras, kus esimeste klasside õpilaste arv kasvab ja gümnaasiumiõpilaste arv väheneb, võimalik planeerida vastuvõttu nii, et uusi gümnaasiumiklasse avataks vähem ning esimesi klasse rohkem,» lisas ta.
Lapsevanematele, kellele hilisem koolipäeva algus aga kuidagi ei sobi, soovitas Lokk valida oma lapsele lähedal asuv Südalinna kool, kus õppetöö toimub ühes vahetuses.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles