Jolla – see teine telefon

Kuldar Kullasepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jolla telefon kasutab Sailfishi platvormi, mis on minimalistliku disainiga ja mille kasutamiseks pole vaja ühtegi klahvi.
Jolla telefon kasutab Sailfishi platvormi, mis on minimalistliku disainiga ja mille kasutamiseks pole vaja ühtegi klahvi. Foto: Jolla

Soomest pärit pisike telefonitootja Jolla püüab pakkuda konkurentsi maailma vägevatele.

Möödunud nädalal ütles üks Jolla asutajaid Marc Dillon Tallinna teletornis ajakirjanikele, et Jollast on saanud Soome suurim mobiiltelefonitootja. Sellega vihjas ta Nokia lõpuleviidud müügile Microsoftile.

Jolla ise on pea iga mõõdupuujärgi väikefirma, eriti kui arvestada valdkonda, kus tegutsetakse. Praegu töötab ettevõttes sadakond inimest. Eestis nüüd müügile tulnud Jolla telefoni arendas välja aga vaid 50 inimest. Siiski tuleb mainida, et suur osa Jolla meeskonnast on varem töötanud just nimelt Nokias ja vastloodud telefoni juured on sügavamal, kui tundub.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles