Sotsid: Tallinna TV luuakse Keskerakonna poliitedevuse rahuldamiseks

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits.

Sotsiaaldemokraatide hinnangul tuleks propagandaeelarve hüppelise suurendamise asemel suunata Tallinna linnal rohkem raha haridusse ja infrastruktuuri arendamisse.


Tallinna sotsiaaldemokraatide esimehe Jaak Juske sõnul ulatuvad linna propagandakulud sel aastal juba 45 miljoni kroonini.

«Tallinna TV käivitamine suurendab seda summat veel vähemalt kolmekümne miljoni krooni võrra. Nii kulutatakse keskerakondlastest linnajuhtide promomiseks igal aastal summa, mis võrdub paljude Eesti väikelinnade mitme aasta eelarvega. Savisaare ja tema jüngrite poliitedevusel pole piire. Täiesti süüdimatult põletatakse maksumaksjate raha ühe partei reklaamiks, tootes oma saavutustest üdini positiivseid uudiseid,» rõhutas Juske.

Sotsiaaldemokraatide hinnangul on Tallinnas tunduvalt olulisemaid kohti, kuhu linn raha peaks paigutama.

«Olgu selleks siis haridusasutuste remont, ühistranspordi arendamine või teede-ehitus,» ütles Juske. «Nii tuleb Tallinna propagandaeelarvet hoopis oluliselt vähendada. On tähelepanuväärne, et ülejäänud volikogus esindatud erakonnad pole pealinna telekanali loomist toetanud. Nii jääb see loodetavasti ka sündimata, isegi siis, kui Keskerakond jõuab selle enne valimisi kiirkorras mingil kujul käima lükata,» sõnas Juske.

«Seejuures ei kannata mitte mingil moel linnakodanike informeeritus, sest ajakirjandus kajastab pealinna uudiseid niikuinii väga suures mahus ja seda tunduvalt erapooletumalt. Ka saab kogu linnajuhtimist puudutava info kätte interneti kaudu.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles