Imre Sooäär: kära kooseluseaduse ümber, kas hirm armastuse ees?

Imre Sooäär
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imre Sooäär.
Imre Sooäär. Foto: Peeter Langovits

Kui peame 21. sajandil endiselt võimalikuks ühe osa Eesti inimeste õiguste keelamise, oleme läinud meie põhiseaduse sätte ja mõtte vastu, kirjutab riigikogu liige Imre Sooäär (Reformierakond).

Kooseluseaduse menetlusse andmine neljakümne riigikogu liikme poolt tundub olevat omajagu sümboolne. Just selle numbriga seonduvate allkirjadega on alates 1980. aastast korduvalt ühiskonnas paradigmaatilisi muutusi esile kutsutud ja valupunktidele tähelepanu juhitud. Ei ole selles reas erandiks ka kirgi küttev kooseluseadus.

Eelnõu on avanud ühiskonnas olulise õigusliku debati, mida on aastaid edasi lükatud, kardetud, aga samas ka järjest enam tunnistatud selle debati vajalikkust. Koos IRLi algatatud konkureeriva eelnõuga on nüüdseks kaks kolmandikku riigikogu koosseisust selgelt välja öelnud, et vaba kooselu teema vajab ühel või teisel kujul seaduslikku regulatsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles