Autojuhi tervisekontroll rangemaks

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Juhiloa saamisele eelnevas tervisekontrollis peaks kindlasti mõõtma taotleja vererõhku ja veresuhkru taset, kontrollima tema nägemisteravust ja vaatevälja ning hindama tema une kvaliteeti, leiavad arstid, maanteeamet ja sotsiaalministeerium, kes koostasid eelnõu, mis muudaks autojuhi tervisekontrolli reeglid läbipaistvamaks ja selgemaks.

«Autojuhi tervisetõendi väljastajal tekib kohustus teha taotlejale teatud kindlad uuringud. Samuti tuleb inimesel vastata tervisedeklaratsioonis esitatud küsimustele. Tõendit väljastav arst võib alati teha lisaks kohustuslikele muid uuringuid, kui selleks tekib vajadus,» kinnitas sotsiaalministeeriumi e-tervise osakonna nõunik Mari Asser.

Eelnõu järgi muutuks kohustuslikuks autojuhi tervisetõendi taotleja arteriaalse vererõhu mõõtmine, nägemisteravuse kontroll ja vaatevälja hindamine ning veresuhkru analüüs. Kui tõendi taotlejale on veresuhkru analüüs viimase aasta jooksul tehtud, ei ole vaja seda korrata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles