Vaimulikele ei sobi Põdra eetikaeelnõu

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peapiiskop Andres Põdra koostatud vaimulike eetikakoodeksi eelnõu keelab muu hulgas kiriklike probleemide korral vaimulike vaba suhtlemise ajakirjanikega.
Peapiiskop Andres Põdra koostatud vaimulike eetikakoodeksi eelnõu keelab muu hulgas kiriklike probleemide korral vaimulike vaba suhtlemise ajakirjanikega. Foto: Peeter Langovits

Paari nädala eest toimus Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) Tallinna vaimulike koosolek, kus oli arutluse all peapiiskop Andres Põdra koostatud vaimulike eetikakoodeksi eelnõu.

Vaimulikud leidsid, et peapiiskopi dokument ei kõlba kuhugi ja sellega ei peaks edasi töötama. Otsustati, et tehakse uus koodeks ja sellega hakkab tegelema vaimulike konverents.

Põdra koostatud eetikakoodeksit peavad mitmed Postimehega vestelnud kirikuinimesed peaaegu et mõnitamiseks. Et mis mulje vaimulikest nii jääb, kui koodeksis on kirja pandud elementaarsed, üldinimlikud tõed: vaimulik ei tohi tarvitada narkootilisi aineid, suitsetada tööruumides ja alaealiste juuresolekul, vaimulik ei käi kasiinos, järgib hügieenireegleid, ei levita või propageeri pornograafilist või ebakõlbelist materjali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles