Arnold Rüütel saab Maarjamäele elamumaa

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arnold Rüütel.
Arnold Rüütel. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Tallinna linnavalitsus teeb linnavolikogule ettepaneku kinkida Pirita linnaosas Maarjamäel asuvad kaks kõrvutiasetsevat kinnistut president Arnold Rüütlile.


Künnapuu tn 5 ja Künnapuu tn 5a kinnistu kogupindala on 3048 ruutmeetrit. Elamumaa sihtotstarbega kinnistud võõrandatakse otsustuskorras president Rüütlile tema teenete eest Eesti Vabariigi ees ning eesmärgiga rajada sellele maa-alale eluase ning ruumid arhiivile, raamatukogule ja Rahvusliku Arengu Fondile, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

President Arnold Rüütel on Eesti nimekas põllumajandustegelane, poliitik ja ühiskonnategelane. Arnold Rüütlil oli oluline osa Eesti NSV suveräänsusdeklaratsiooni ettevalmistamisel ja vastuvõtmisel 16. novembril 1988. Ta kaitses suveräänsusdeklaratsiooni 1988. aasta hilissügisel konfliktis Moskva keskvõimuga.

2001. aasta oktoobrist 2006. aasta oktoobrini oli Arnold Rüütel Eesti Vabariigi president. Ta tegi tulemusrikast tööd Eesti ühinemiseks Euroopa Liiduga.

Arnold Rüütel on silma paistnud ühiskondlikus tegevuses. Ta on olnud Eesti Looduskaitse Seltsi esimees, hariduselu edendava Forseliuse Seltsi esimees, liikumise «Hoia Eesti Merd!» esimees jm. Tema sulest on Eestis ja välismaal ilmunud üle 100 teadusliku töö. Aastast 2009 on Arnold Rüütel ka Tallinna vapimärgi kavaler.

Ajakirjanduse andmetel on Rüütlil maja Saaremaal ja Tartus ning korter Tallinnas. Rüütel elab Nõmmel Kaare tänava residentsis. Abilinnapea Eha Võrgu sõnul vajab Kaare tänava maja põhjalikku remonti, mille eest riik pole nõustunud tasuma ja seetõttu ongi Tallinn valmis Rüütlile maad kinkima.

«President Rüütli tänane eluase Kaare tänaval vajab kapitaalset remonti ning riik ei ole nõustunud seda eluaset talle võõrandama. Seetõttu pöördutigi linna poole ja linn on leidnud krundi ja võimaluse seda võõrandada. Tallinna linna soov on võõrandada tasuta ja linn raha ei võta, aga kuna maareformiga seonduvalt tuleb tasuda nende kruntide hinnast 65 protsenti riigile, siis president Rüütel on nõustunud selle tasu riigile maksma. Me oleme teinud pöördumise riigile, et kas oleks võimalik ta sellest maksmise kohustusest vabastada, ent tänaseni pole vastust tulnud. Loodame, et riik siiski hindab presidendi teeneid sedavõrd ning seda raha tema käest ei võeta,» rääkis Võrk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles