Kõik NATO suursaadikud tulevad esmakordselt Eestisse visiidile

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO. Illustratiivne foto.
NATO. Illustratiivne foto. Foto: SCANPIX

Homme saabub Tallinnasse Põhja-Atlandi Nõukogu (NAC), et kahepäevase visiidi käigus arutada ettevalmistusi NATO tippkohtumiseks ning edasisi NATO samme muutunud julgeolekukeskkonnas. Tegemist on esmakordse Põhja-Atlandi Nõukogu suursaadikute visiidiga Eestisse.

Välisminister Urmas Paeti sõnul on NATO peasekretäri Anders Fogh Rasmusseni ja NATO suursaadikute visiit NATO sõjalise kohaoleku kõrval oluline tugev poliitiline signaal. «See kinnitab NATO pühendumust oma liikmesriikide julgeoleku kindlustamisele ning liitlaste pühendumust NATO territooriumi kaitsel,»  sõnas Paet.

Eesti alaline esindaja Põhja–Atlandi Nõukogus suursaadik Lauri Lepik märkis, et NATO Põhja-Atlandi Nõukogu on kõrgeim poliitiliste otsuste tegija. «Mul on hea meel, et kolleegid otsustasid küllakutse vastu võtta. Meil on mille üle arutada,» lisas ta.  

NATO peasekretär ja suursaadikud arutavad mitteformaalsel kohtumisel ka NATO vastust uutele ohtudele nagu küberjulgeolek ning külastavad oma visiidi käigus ka NATO küberkaitsekeskust Tallinnas. 

8.-9. maini Eestis visiidil viibiv NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen kohtub president Toomas Hendrik Ilvese, peaminister Taavi Rõivase ja välisminister Urmas Paetiga.  Reedel, 9. mail peab Rasmussen Tallinna Ülikoolis koostöös Eesti NATO Ühinguga avaliku loengu ning külastab koos välisminister Urmas Paetiga Ämari Lennubaasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles