Küpsiselapsed on annetajaile tänulikud

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TÜ kliinikumi lastefondi eilse tänuürituse kroon oli Selga küpsistest tort ja viis kuulmisimplantaadiga last Maris Kits (ees vasakult), Karl-Matthias Pau ja German Kormilets ning Simon Teiss (taga) ja Ellen Müil, kes saavad tänavu endale uue heliprotsessori.
TÜ kliinikumi lastefondi eilse tänuürituse kroon oli Selga küpsistest tort ja viis kuulmisimplantaadiga last Maris Kits (ees vasakult), Karl-Matthias Pau ja German Kormilets ning Simon Teiss (taga) ja Ellen Müil, kes saavad tänavu endale uue heliprotsessori. Foto: Margus Ansu

Karl-Matthias Pau kuulmispuue selgus mõne kuu vanuselt. Paariaastasena opereeriti talle kuulmis­imp­lantaat. Nüüd tuleb tal kanda heliprotsessorit, mis püüab helid kinni ja «tõlgib» need naha all olevale implantaa­dile ümber.

Kuulmisaisting tekib tema ajus tänu väga mitmele keerukale protsessile. Tänu kuulmisele oskab Karl-Matthias Pau ka hästi rääkida.

Eile kogunes Tartu ülikooli kliinikumi kõrvakliinikusse peale Karl-Matthiase veel neli niisugust last, kelle elu ilma kuulmisimplantaadita poleks see, mis praegu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles