Agu Remmelg, Elo Tamm: omavalitsus pole prügivedaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agu Remmelg
Agu Remmelg Foto: Erakogu

Eelmisel esmaspäeval kirjutas Tallinna linnapea Edgar Savisaar, et Tallinna linn soovib hakata Tallinna prügila ainuomanikuks, oodates sellest kvaliteetsemat teenust odavama hinnaga. Paraku ei ole artiklis väljendatud mõtted kooskõlas jäätmeseadusega ning eksivad ka olukorra kirjeldamisel.

Samal päeval tegi Tallinna ringkonnakohus otsuse, millega keelas jäätmete prügilasse saatmise. Nimelt kehtestas Tahkuranna vald korraldatud jäätmeveo hankel nõude vedada elanikelt kogutud prügi ladestamiseks Paikre prügilasse. Nii esimese kui ka teise astme kohus asus seisukohale, et selline prügi suunamise nõue on õigusvastane, sest on vastuolus jäätmehierarhia ja taaskasutamise eelistamise põhimõtetega.

Jäätmeseadus sätestab selgelt, et jäätmeid tuleb taaskasutada, kui see on tehnoloogiliselt võimalik ning kui see ei ole muude jäätmekäitlusmoodustega võrreldes ülemääraselt kulukas. Selles valguses tundub olukord tragikoomiline – üks omavalitsus tahab kulutada suuri summasid, et soetada endale prügila, ja teised omavalitsused ei pea paljuks tulutult kulutada tuhandeid eurosid kohtuskäimisele ainult selleks, et tõestada seadusega määratud keskkonnahoiunõuete järgimise ebavajalikkust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles