Ukraina ballett, 40 inimest saalis!?

Tiit Tuumalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tere, Eesti: eile õhtul Tallinnas maandunud Ukraina rahvusballeti juht Aniko Rehviašvili (keskel) on pildile haaranud ka «Raimonda» esipaari Olga Golitsa ja Sergei Sidorski.
Tere, Eesti: eile õhtul Tallinnas maandunud Ukraina rahvusballeti juht Aniko Rehviašvili (keskel) on pildile haaranud ka «Raimonda» esipaari Olga Golitsa ja Sergei Sidorski. Foto: Toomas Tatar

Kas te kujutate ette olukorda, kui Ukraina rahvusballett tantsib Kiievis «Bajadeeri», aga 1300-kohalises nelja rõduga saalis vaatab seda pealt 40 inimest? Euromaidani ajal juhtus ka nii. Balletijuht Aniko Rehviašvili annab Eesti gastrolli eelses välkintervjuus ülevaate sellest, kuidas on viimastel kuudel Ukrainas toimunu mõjutanud Ukraina balleti käekäiku.

Aniko, teil on gruusia nimi, aga Ukraina rahvakunstniku tiitel…

Jah. Ma olen Ukrainas sündinud ja kasvanud. Minu isa oli gruusia juurtega, ema aga ukrainlanna. Austusest isa päritolu vastu on mul ka selline nimi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles