Suursaadik: laulatustseremoonia õhkkond oli väga meeldiv

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisministeeriumi kantsler Alar Streimann.
Välisministeeriumi kantsler Alar Streimann. Foto: Peeter Langovits

Eesti suursaadik Rootsi Kuningriigis Alar Streimann, kes osaleb Eesti Vabariigi esindajana Rootsi kroonprintsessi pulmapidustustel, leidis, et laulatustseremoonia õhkkond oli väga meeldiv.

«Tseremoonia oli väga ilus, väga välja peetud ning polnud üleliia pühalik,» kirjeldas Streimann Rootsi kroonprintsessi Victoria kiriklikku laulatustseremooniat Postimees.ee’le.

«Laulatus kestis vist planeeritust veidi vähem, umbes 45 minutit kavandatud tunni asemel,» lisas suursaadik.

«Praegu ootame noorpaari lossi ees. Siin on kõik kirikus olnud külalised, lisaks on kogunenud väga palju uudishimulikku rahvast,» kirjeldas Streimann. «Oodatakse pruutpaari saabumist, kes läksid pärast tseremooniat kirikus korteežiga läbi linna sõitma ning lähenevad eeldatavasti peatselt kuninglikul luubil mööda kanalit.»

«Kiiresti on maha rullitud kunstmuru, mida veel mõned hetked tagasi polnud ning kui noorpaar kohale jõuab, näeme kohe, kuidas tseremoonia edasi läheb,» selgitas Streimann.

Jutte monarhiavastasusest ei maksa üleliia tõsiselt võtta

Küsimusele, kas Stockholmi tänavapildis on täna märgata ka monarhiavastaseid, vastates leidis Streimann, et jutte monarhiavastasusest Rootsis ei maksa üleliia tõsiselt võtta.

«Ei julge küll öelda, et ühiskonnas oleks see meeleolu väga suur või silmatorkav. Eks igas demokraatlikus ühiskonnas on inimesi, kes on millegi vastu,» sõnas Streimann.

«Täna pole see teema küll kindlasti peamine. Paljud rootslased on täna väga õnnelikud, et selline ilus sündmus aset leiab,» kinnitas Eesti suursaadik Rootsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles