Reformierakond soovib sulgeda sihtasutuse Tallinna Vene Lütseum

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Linnamäe Vene lütseum on üks viiest koolist, mis soovib gümnaasiumis vene õppekeelt kasutada.
Tallinna Linnamäe Vene lütseum on üks viiest koolist, mis soovib gümnaasiumis vene õppekeelt kasutada. Foto: Priit Simson

Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni aseesimees Ain Seppik teeb volikogule ettepaneku lõpetada sihtasutuse Tallinna Vene Lütseum tegevus, sest tänaseni pole saadud koolitusluba ning Tallinnas puudub vajadus sellise asutuse järele.


«Sihtasutuse Tallinn Vene Lütseum tegevus ei saa olla sisuliselt käivitunud, kuna tänaseni puudub neil koolitusluba,» ütles Seppik. «Samuti on täitmata volikogu poolt asutamisel pandud eesmärgid, mistõttu tuleb seda lugeda tervenisti Keskerakonna ebaõnnestunud poliitiliseks projektiks.»

Seppiku sõnul on arusaamatu, miks on Tallinnal vaja sihtasutust, millel puudub oma õppe-tehniline baas. «Sihtasutusel puuduvad omad ruumid, oma õpetajaskond ja ka õpilased ning seal ei saa anda kvaliteetset haridust. Täna tegutsetakse Tallinna Linnamäe Vene Lütseumi osana, mis saab edukalt hakkama hariduse andmisega ja ei vaja sihtasutuse näol võõrkeha oma kõrvale,» lisas ta.

Seppik tõi välja, et seni sihtasutusele eraldatud eelarvelisi vahendeid oleks võimalik märksa efektiivsemalt kasutada kogu Tallinna haridusvaldkonna arendamiseks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles