Politsei tabas rongi katusel sõitnud joobes alaealised

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapa raudteejaam.
Tapa raudteejaam. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Politsei tabas eile Tapal kaks alkoholi tarvitanud alaealist noormeest, kes hüppasid liikuvale kaubarongile eesmärgiga põgeneda lastekodust.

Eile kella 13 ajal teatati politseile, et Rakveres Tapa suunas liikuva kaubarongi katusel nähti kahte noormeest, teatas Ida prefektuuri pressiesindaja.

«Teade anti edasi lähimale patrullile, kelle ülesandeks oli infot kontrollida. Tundus ebatõenäoline, et keegi sõidab rongikatusel,» ütles Rakvere politseijaoskonna juht Joel Alla.

Patrull nägi Tapal kaubarongi ja poisse, misjärel edastati info politsei korrapidajale, kes organiseeris rongi peatamise. Rong õnnestus seisata peale linna, peale mida panid poisid metsa jooksu. Raudteekaamera jäädvustas poiste asukoha, kus patrull nad ka tabas.

Kaks 16-aastast poissi viidi Tapa konstaablijaoskonda, kus neil tuvastati alkoholijoove. Selgus, et poisid olid pärit Ida-Virumaalt lastekodust ja nad hüppasid liikuvale rongile juba Jõhvis. Nende eesmärk oli maha minna esimeses rongipeatuses.

«Esimene peatuspunkt oligi politsei palvel Tapal. Hea, et sündmus lõppes sedasi, sest poisid tegutsesid mõtlematult ja hulljulgelt, millega seadsid ohtu oma noore elu. Teame, et raudteel juhtunud õnnetustes on tagajärjed inimese jaoks sageli väga traagilised,» ütles Alla.

Poistele koostati väärteoprotokoll raudtee- ja alkoholiseaduse alusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles