Muuli: europarlament on demokraatia imitatsioon

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üksik europarlamendi liige märtsis Strasbourgis Euroopa Komisjoni president José Manuel Barrosot kuulamas.
Üksik europarlamendi liige märtsis Strasbourgis Euroopa Komisjoni president José Manuel Barrosot kuulamas. Foto: SCANPIX

Ajakirjanik Kalle Muuli avaldas arvamust, et Euroopa Parlamendi saadikuid ei peagi iga inimene teadma, kuna tegu on ebaolulise organiga, mis ei langeta olulisi otsuseid ning on vaid demokraatia imitatsioon.

«Inimesed ei peagi Eestist valitud europarlamendi liikmeid peast teadma. Europarlament kannab oma nime ilmaasjata, parlament peaks kandma kõrgemat seadusandlikku võimu, europarlamendil puudub see funktsioon täiesti,» rääkis Muuli Raadio 2 saates «Olukorrast riigis».

«Ta kas kooskõlastab, kinnitab või kiidab heaks teiste organite ette pandud asju, seega ei saagi sealt midagi tulla, mis tooks inimeste tähelepanu europarlamendile või selle liikmete tegevusele,» sõnas Muuli.

«Otsuseid langetatakse mujal, tähtsad inimesed kogunevad mujal, europarlament on demokraatia imitatsioon, matkimine või kuliss, tal puudub sisuline tähendus,» rõhutas Kalle Muuli.

«Teatud teemade tõstatamise, küsimise jaoks on Euroopa Parlament hea tribüün, aga ainsana Eesti saadikuist on sisuliselt seda ära kasutanud Tunne Kelam,» tõdes ajakirjanik Anvar Samost.

«Kui mõelda Kristiina Ojulandi, Siiri Oviiri, Ivari Padari, Vilja Savisaare ja kahjuks ka Indrek Tarandi peale, siis ma tegelikult ei näe selle tribüüni kasutamisele suunatud tegevust,» nentis Samost. «Võibolla Indrek Tarandi puhul oleksin leebem, kuna ta on vähemasti Eesti ajakirjanduses aktiivselt sõna võtnud.»

Ajakirjanikud Kalle Muuli ja Anvar Samost rääkisid europarlamendist, kuna juunis möödub aasta parlamendi käesoleva koosseisu valimistest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles