Lembitu Kuuse: mu kandideerimine sporditoimetuse juhiks pole võimatu

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lembitu Kuuse
Lembitu Kuuse Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Rahvusringhäälingu sporditoimetuse juhi kohusetäitja Lembitu Kuuse sõnul ei ole tema kandideerimine sporditoimetuse juhiks võimatu, kuid ta ei soovinud täna välja öelda, kas ta kandideerib konkursil.

Sporditoimetuse juhi konkursile avalduste esitamise tähtaeg lõpeb täna. Rahvusringhäälingu (ERR) avalike suhete juht Anneli Tõevere-Kaur ütles Postimehele, et pärastlõuna seisuga oli laekunud konkursile kaks kandideerimisavaldust, kui avaldusi saab esitada kuni tänase päeva lõpuni. Samuti lähevad arvesse kirja teel laekunud avaldused, millel on tänane postitempel.

Kuuse ütles Postimehele, et vähemalt kahe avalduse laekumine sporditoimetuse juhi konkursile on hea, kuna nii saab seda nimetada tegelikuks konkursiks, kus on mitme inimese vahel valida.

«Ei ole võimatu, et ka mine kandideerin. Kui ma ei kandideeri, siis ma kuulun sporditoimetuse uue juhi valikužüriisse. Kui ma kandideerin, siis ma sellesse žüriisse ei kuulu,» lausus Kuuse, jättes otsesõnu ütlemata, kas ta osaleb konkursil või mitte.

ERRi sporditoimetuse vastutav toimetaja Lembitu Kuuse sai toimetuse juhi kohusetäitjaks aprillis pärast senise juhi Marko Kaljuveeri lahkumist.

ERRis tekkis kriis märtsi lõpus, kui juhatuse esimees Margus Allikmaa teatas, et on otsustanud lõpetada töösuhte sporditoimetuse juhi Marko Kaljuveeriga. ERRi juhatuse liige Hanno Tomberg teatas pärast seda, et Kaljuveeri lahkumisel lahkub ka tema.

Margus Allikmaa tegi Kaljuveerile kompromissettepaneku, et Kaljuveer jätkab sporditoimetuse juhina, kuid strateegilisi otsuseid hakkab langetama juhatus. Seda ettepanekut Kaljuveer vastu ei võtnud ning praeguseks on nii Kaljuveer kui ka Tomberg ERRist lahkunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles