Apteegikett ei näe maa-apteekide sulgemisele alternatiivi

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apteek.
Apteek. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Apteegikett Terve Pere Apteek saatis ravimiametile märgukirja, milles kutsub ametit üles planeerima suveks kõrgendatud haldussuutlikkust, sest menetleda tuleb rekordilist hulka linnadesse loodavate uute apteekide taotlusi.

«Hetkeseisuga näib tõenäoline, et apteekide asutamispiirangutele mingisugust efektiivset turgu korrastavat asendusregulatsiooni riigikogu vastu ei võta, kuigi riigikohus neile sellise kohustuse pani. Selliste meetmete puudumise korral soovime esitada juunis-juulis taotlused 10 kuni 15 üldapteegi avamiseks peamiselt Tallinnas ja Tartus, aga ka muudes linnades,» lausus Terve Pere Apteegi juhataja Kadri Tammepuu.

Ühtlasi andis apteegikett täna pressiesindaja vahendusel teada, et kavatseb sulgeda valdava enamuse oma maa-apteekidest, kuna need takistavad uues turusituatsioonis efektiivselt konkureerimast tulenevalt väiksematest käivetest.

«Apteegiteenust tohivad osutada üksnes proviisorid ja farmatseudid, kelle arv Eestis on piiratud. Olemasolev piiratud tööjõud tuleb rakendada linnades ja maa-apteekide sulgemisele alternatiivi ei ole,» ütles Tammepuu.

Tammepuu sõnul võiks eeldada, et ravimiametil tuleks lühikese aja jooksul menetleda ligi 50 linnadesse loodavate uute apteekide taotlust. Ta lisas, et samas suurusjärgus prognoosivad nad taotlusi ka nõrgemate tegijate apteekide sulgemiseks, kuna kusagilt tuleb need töötajad ju leida.

«Yliopiston Apteekki Eestis tegutsev apteegikett on avalikkust informeerinud arvukate uute apteekide asutamise kavatsusest pärast apteegi asutamispiirangute kaotamist. Apteekrite info kohaselt plaanivad käituda samamoodi ka enamus teisi suuremaid apteegituru ettevõtjaid, kes ei soovi ju oma turuosa kaotada,» lisas Tammepuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles