Roman Fosti kordas mullust võitu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ainus konkurent jooksumaratoni rajal oli Roman Fostile tema ise. Iga hinna eest soovis ta üle joosta oma rekordit sellel 23,4 kilomeetri pikkusel rajal. Tugeva lõpuspurdi teinud mehel läks see ka korda.
Ainus konkurent jooksumaratoni rajal oli Roman Fostile tema ise. Iga hinna eest soovis ta üle joosta oma rekordit sellel 23,4 kilomeetri pikkusel rajal. Tugeva lõpuspurdi teinud mehel läks see ka korda. Foto: Kristjan Teedema

Juba Otepääl konkurendid selja taha jätnud Roman Fosti ei lasknud kogu Tartu jooksumaratoni distantsi vältel kedagi ohtlikult lähedale. Finišilindist jooksis ta läbi ajaga 1:15.30, mis on uus rajarekord talle endale ja tähis kõigile teistele Eesti sportlastele.

Üksnes etiooplane Raji Assefa Worku on Tartu jooksumaratoni raja läbinud veel kiiremini. Tema 2011. aastal joostud rekordist 1:11.38 jäi puudu veel mitu minutit.

Tõsi, sel korral oli rada päev varem sadanud vihma tõttu pehmem ning poripritsmed sportlaste riietel reetsid, et neil tuli hoolega ka jalge ette vaadata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles