Päevatoimetaja:
Alexandra Saarniit

ERMi kerkiv peahoone annab lootust

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Raadi looduskaitseala.
Raadi looduskaitseala. Illustratsioon: Graafika: TPM

Vana sõjaväelennuvälja täitmisest kodude, äride, sportimiskohtade ja tööstushoonetega on aastaid räägitud. Raadile Tartu mõnusa eeslinna kujundamine on aga hulga keerulisem kui põllule uue elurajooni ehitamine.

Kõige suurem osa ehk ligi 600 hektarit on Raadi endisest lennuväljast Tartu valla maa. Seitse aastat tagasi ütles Tartu vallavanem Aivar Soop Tartu Postimehele, et kui Eesti majandusel läheb hästi, siis on 2012. aastal Raadi lennuväljal mõnus elukeskkond ja koht kõigile, kes tahavad aega veeta, silmaringi laiendada või sporti teha.

Need sõnad pole kahjuks täide läinud, kuid Soobi sõnul on lennuväljal siiski palju uut. «Sealt on koristatud jäätmed, mis olid suureks ohuallikaks,» ütles ta. «Samuti käib Raadil aktiivselt Eesti Rahva Muuseumi uue hoone ehitus. Üks tähtsamaid teemasid on looduskaitseala moodustamine.»

Tagasi üles