Endiselt maitsev ka kuu aega hiljem

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Eesti Pagari peatehnoloog Moonika Alberg ütles enne katset, et leib võib säilimisaja möödudes küll kaotada oma lõhna- ja maitseomadused ja muutuda võib toote tekstuur, kuid «parim enne» tähtaja ületanud leib üldjuhul inimesele ohtlik ei ole, kui peetakse kinni toidu säilitamistingimustest. Seega võtsime riski ja proovisime pikalt, peaaegu terve kuu pärast «parim enne» kuupäeva seisnud leivad järele.

Eesti Pagari must vormileib lõhnas hästi, oli pehme ja maitselgi polnud viga. Mõnusalt lõhnas ka Jassi seemneleib, mis osutus maitselt kõige paremaks. Leib oli veel mõnusalt pehme. Mõlema leiva realiseerimisaeg on neli-viis päeva. «Rukkileibades kasutame naturaalselt kääritatud rukkijuuretist, mis annab toodetele hea maitse, lõhna, pehmuse ja pika säilivusaja,» ütles Alberg. «Võime uhkusega tunnistada, et leivad on säilitusainetevabad.»

Eesti Pagar kääritab oma leibade tainast naturaalse rukkijuuretisega, tänu millele on nende säilivusaeg ka pikem kui kääritamata tainast valmistatud pagaritoodetel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles