Apteekrite liit tunneb muret maa-apteekide sulgemise pärast

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apteek.
Apteek. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti Apteekrite Liit (EAL) leiab, et juhul, kui suvel peaks tõepoolest tekkima uute loodavate apteekide taotluste «uputus», võiks ravimiamet maa-apteekidele armu anda ja neid lubasid mitte väljastada.

EALi hinnangul on nüüdseks käes hetk, mille eest on proviisoritele kuuluvaid apteeke ühendav erialaorganisatsioon kogu aeg hoiatanud. Liiit teatas täna, et apteegi asutamispiirangute kadumine ilma adekvaatse asenduregulatsioonita tähendab uute apteekide mass-avamise lainet ja suurtegijate omavahelist võidujooksu. Paraku tähendab see, et iga suuremas linnas avatav apteek võib põhjustada mõne väiksema apteegi sulgemise, seisab apteekrite liidu pressiteates.

EALi esinaine Ülle Rebane tõi välja, et Terve Pere Apteek saatis möödunud nädalal ravimiametile märgukirja, milles kutsus neid üles planeerima suveks kõrgendatud haldussuutlikkust, sest eeldatavasti tuleb ametil juunis-juulis menetleda ligi 50 linnadesse loodavate uute apteekide taotlust.

«Kuna linna-apteekidesse on tööjõudu vaja, siis tuleb see tööjõud kusagilt üle osta. Suure tõenäosusega liigub tööjõud maalt linna. Seega tuleb arvestada suure hulga väikeapteekide sulgemisega,» lisas Rebane.

Rebane kutsub ravimiametit üles maa-apteekidele armu andma. «Kui tõesti selline taotluste uputus tuleb, palume ravimiametil neid tegevuslubasid mitte väljastada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles