Doktorant uuris raseduse katkemise põhjuseid

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna kaitseb oma doktoritööd «Korduva raseduse katkemise genoomsed ja geneetilised riskitegurid» Liina Nagirnaja. Pilditegemise koha valis ta ise, öeldes, et töö temaatikaga sobib hästi kokku Karl Ernst von Baeri ausammas Toomel, sest Baer oli munaraku avastaja ja võrdleva embrüoloogia rajaja.
Täna kaitseb oma doktoritööd «Korduva raseduse katkemise genoomsed ja geneetilised riskitegurid» Liina Nagirnaja. Pilditegemise koha valis ta ise, öeldes, et töö temaatikaga sobib hästi kokku Karl Ernst von Baeri ausammas Toomel, sest Baer oli munaraku avastaja ja võrdleva embrüoloogia rajaja. Foto: Margus Ansu

Liina Nagirnaja kaitseb täna TÜ molekulaar- ja rakubioloogia instituudis doktoritööd, milles ta on uurinud raseduse korduva katkemise geneetilisi riskitegureid. Üks ta töö tulemus on see, et nüüd on teada, mis selle katkemisega kindlasti seotud ei ole.

Liina Nagirnaja läks Tartu ülikooli õppima bioloogiat. See, mis teda peagi huvitama hakkas, oli molekulaardiagnostika. Magistriõpingute ajal uuriski ta ühte geeniperekonda, püüdes välja selgitada, milline võiks olla selle seotus iseeneslike abortidega.

Doktoritööd kirjutama asudes süvenes ta inimese paljunemisega seotud geeniperekondadesse veelgi põhjalikumalt, juhendajaks, nii nagu magistritöö ajal, sai Tartu ülikooli inimese molekulaargeneetika professor Maris Laan.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles