Püstijalakoomik toob naeruhimulise publiku ette inimkonna hädad

Põim Kama
, teatrikriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemuise kontserdimajas esineb 22. mail stand-up-koomik, Eesti publikule ennekõike sarja «Black Books» tegelase Mannyna tuntud Bill Bailey. Ta on mitmekülgne talent, kes oma šõudes kombineerib terava päevakajalise huumori aegumatute ja üldinimlike teemadega. Andeka multiinstrumentalistina põimib ta oma etendusse ohtralt muusikalisi nalju. Bailey usub, et head nalja saab teha kõige üle, olgu selleks siis küpsised või hevi-metal.
Vanemuise kontserdimajas esineb 22. mail stand-up-koomik, Eesti publikule ennekõike sarja «Black Books» tegelase Mannyna tuntud Bill Bailey. Ta on mitmekülgne talent, kes oma šõudes kombineerib terava päevakajalise huumori aegumatute ja üldinimlike teemadega. Andeka multiinstrumentalistina põimib ta oma etendusse ohtralt muusikalisi nalju. Bailey usub, et head nalja saab teha kõige üle, olgu selleks siis küpsised või hevi-metal. Foto: Comedy Estonia

Maailmakuulus stand-up-koomik Bill Bailey tuleb Tartus lavale etendusega «Qualmpeddler», milles ta jagab publikuga kahtlusi ja muresid, mis tal on moodsas maailmas elades tekkinud. Telefonivestluses tuli jutuks šõu ja koomikuelu üldisemalt.

Etenduse nimi on «Qualm­peddler». Tegemist on üsna spetsiifilise inglise väljendi või sõnamänguga. Kuidas seletada seda Eesti publikule?

Seda peab tihtipeale ka ingliskeelsele publikule selgitama. Qualm on vanainglise sõna, mis tähendab muret, häda (otsetõlkes pööritustunne, rahutus –  toim). Mulle väga meeldivad sellised vanad sõnad ja nendega mängimine, sest tundub, et vanades sõnades on justkui rohkem erinevaid tähenduskihte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles