Puhja aiandi lilled õitsevad lähikonnas

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhja aiandi peremees Üllar Kaasik hakkas mõni aasta tagasi tomatite kõrval kasvatama ka suvelilli. Kõige paremini lähevad kaubaks ripp-petuuniad, ühe rea suure kasvuhoone lae all rippunud ampleid nendega müüs peremees ära juba jahedal ajal.
Puhja aiandi peremees Üllar Kaasik hakkas mõni aasta tagasi tomatite kõrval kasvatama ka suvelilli. Kõige paremini lähevad kaubaks ripp-petuuniad, ühe rea suure kasvuhoone lae all rippunud ampleid nendega müüs peremees ära juba jahedal ajal. Foto: Margus Ansu

Kui suured kasvuhooned teelt ei paistaks, oleks Puhja servas tegutsevat aiandit keeruline leida, sest viidad sinna ei juhata. Aga hobi­aednikele on teeots teada ja juba esimese soojaga hakatakse seal suvelillede järel käima.

«Info levib suust suhu,» muheles suvelilli ja tomateid kasvatava Puhja aiandi peremees Üllar Kaasik. «Meie juures käivad peamiselt oma ja naabervaldade inimesed, tullakse ka Elvast. Suurem osa huvilistest on juba püsikunded.»

Suvelillesid kasvatab ning müüb jahedamal ajal kahe ja suvel nelja töötajaga Puhja aiand esimesest soojalainest jaanipäevani ainult kohapeal. Juuni lõpus läheb kogu tähelepanu tomatile, mille peremees viib Tallinna turule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles