Gustase imevise rebis Kalevi mängijatelt pronksmedalid kaelast

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Giedrius Gustas (kollases) on just teele saatnud otsustava kolmese, tema kõrval olev Mario Paiste teeb lisaks ka vea.
Giedrius Gustas (kollases) on just teele saatnud otsustava kolmese, tema kõrval olev Mario Paiste teeb lisaks ka vea. Foto: Tairo Lutter

Tallinna Kalevi korvpallimeeskonnal rippusid Eesti meistrivõistluste pronksmedalid juba peaaegu kaelas. Üheksa sekundit enne lõppu viis Raido Roosi vabavise nad Rakvere Tarva vastu kolme punktiga juhtima. Tarvas tormas vasturünnakule – pall jõudis kogenud leedulase Giedrius Gustaseni, kes läks raskest positsioonist viskele ja … tabas! Lisaks tegi Mario Paiste talle viskel vea. Gustas sopsas ka vabaviske ja viis Tarva juhtima 81:80.

Kalev võttis minutilise mõtlemisaja, kuid 2,2 sekundiga ei suudetud enam korralikult viskele pääseda. Tarvas võttis publiku juubelduste saatel võidu ja viigistas seeria seisu 1:1. Otsustav kolmas mäng peetakse homme Rakveres.

Tegelikult peeti pärast Gustase viset maha pikk arutelu, kas tegemist oli ikka kolmesega või astus leedulane viske hetkel joonele. Lõpuks otsustasid kohtunikud lugeda selle siiski kolmepunktiviskeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles