Tallinna TV koondas uut kanalit tegema asunud tootmisjuhi

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Televisiooni juhatuse liige Toomas Lepp.
Tallinna Televisiooni juhatuse liige Toomas Lepp. Foto: Priit Simson

Postimees kirjutas hiljuti tegevusloa saanud ettevõttest Kanal 8 Grupp, mille juhatuse liikmeks ka Tallinna TV (TTV) keskerakondlasest tootmisjuht Artur Granström. TTV juhatus kuulis ajakirjandusest uudist ning otsustas Granströmiga töösuhted lõpetada.

«Kas te kujutate ette, et inimene saaks töötada korraga juhtival kohal kahes kanalis?» küsis TTV juhatuse liige Toomas Lepp, kes nentis, et koondamise ajendiks olid just Granströmi plaanid uue kanaliga. «Lugesin sellest ajakirjandusest kahjuks. Televisioon võib olla küll selline valdkond, kus inimesed töötavad korraga erinevates kanalites – operaatorid ja režissöörid näiteks. Tavaliselt juhid ei tööta, aga oleneb ka töölepingust,» lisas Lepp, kes kinnitas, et on ise pigem liberaalne, kui inimesed oma plaanidest rääkima tulevad. «Granström midagi sellist ei teinud. Kui me kõik lugesime seda ajalehest, siis tundus see meile kummalisena. Kuna tema töökoht oligi juba tegelikult kaotatud, siis kujunes otsus nii välja,» lisas Lepp.

Üks TTV rajajatest

Ta tõi välja, et TTV nõukogu otsustas juba eelmisel aastal peaprodutsendi ametikoha koondada, aga töölepingu järgi on Granström endiselt peaprodutsendi kohal. «Tööl on olnud kiire ja leping jäi lihtsalt vormistamata,» põhjendas Lepp.

«Artur Granströmi oli TTV üks aluse rajajaid ja pikaaegne peaprodutsent. Kuna struktuurimuudatus kaotas peaprodutsendi koha, siis olime sunnitud loobuma temast kui hinnatud spetsialistist,» põhjendas TTV peatoimetaja ja juhatuse liige Mart Ummelas omaltpoolt koondamist.

Kanal 8 vastutava toimetaja Hans Ulmiste kinnitas, et Kanal 8 peaks eetrisse jõudma 1. juunist. Saateid on praegu olemas kuu jagu. Rohkem keskendutakse autospordile ja tõsielusaadetele ning väiksemate piirkondade uudistele. Ulmiste kinnitusel ei soovi Granström teemat kommenteerida, ent ta kinnitas, et Kanal 8-l on hea meel, et mehel on nüüd rohkem aega.

«Meie teada ei ole TTV telekanali teenistuses rohkem inimesi, kes on leidnud endale uusi väljakutseid väljaspool TTV-d. Kuna aga kasutame ka teenuseid juriidilistelt isikutelt, siis on võimatu ja ka tarbetu ennustada, kas keegi neist osutab teenuseid teistele telekanaleile. See on nende õigus,» lisas Ummelas.

Artur Granström on muuhulgas töötanud ka ETV-s Aktuaalse Kaamera režissöörina. Granström kandideeris Keskerakonna nimekirjas kohalikel valimistel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles