Pihl pöördus koondatud linnaametniku küsimuses kaposse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rain Seier Hans H. Luigele kuuluva Pirita tee maja juures.
Rain Seier Hans H. Luigele kuuluva Pirita tee maja juures. Foto: Mihkel Maripuu

Pärast eelmise nädala neljapäeval Postimehes ja Eesti Ekspressis ilmunud Tallinna ehitusjärelvalve teenistuse direktori Rain Seieri töölt kõrvaldamise lugusid pöördus Tallinna abilinnapea Jüri Pihl selguse saamiseks kapo poole.

«Tuleb saada selgust, et kas on ikka tegemist sellega, mida ajaleht kirjutab,» põhjendas Pihl kapo poole pöördumist. «Kuna korruptsiooni vastu võitlemine on tähtis asi, siis on selgus igal juhul vajalik.»

Pihli sõnul pöördus ta kapo poole telefoni teel, pärides suulistelt aru ameti vastava osakonna direktori käes. Ka vastuse sai ta suuliselt. Selgus, et Seieri tegevuses ei ole midagi korruptsioonimaigulist.

Abilinnapea pöördus kapo poole kohe pärast Postimehes ja Eesti Ekspressis ilmunud artikleid.

«Võibolla kapo vastab mulle ka kirjalikult, aga sain juba teada, et Seieri tegevuses midagi kriminaalset ega hullu pole,» lisas Pihl. «Põhiline on ikka see, et kas oli midagi või mitte. Ja seda ma nüüd tean.»

Seier ise mainis, et varsti pärast tema töökoha koondamist oli ta kaposse välja kutsutud, kus ta oli selgitanud, kuidas tema asjast aru sai ning mis võisid olla tema töölt vabastamise põhjused.

«Võib-olla sellepärast saingi kapost nii kiiresti vastuse, et nad olid Seieri asjaga juba kursis,» tõdes Pihl.

Kapo juhtivspetsialist Andres Kahar ütles, et Pihl pöördus tõepoolest kapo poole ning küsis, kas ajakirjanduses avaldatu (Seieriga seonduva – toim.) põhjal on alustatud kriminaalmenetlust. Kahar kinnitusel ei ole menetlust alustatud.

Seier sai enda sõnul ehitusjärelvalve direktori kohalt priiks seetõttu, et ta oli väljastanud ehitusloa Pirita tee 20a krundile, kuhu Eesti Ekspressi omanik Hans H. Luik tahab rajada hotelli. Selle liigutuse peale oli Tallinna linnapea Edgar Savisaar eriti vihaseks saanud, sest Eesti Ekspress kirjutas tänavu veebruaris, et pistisekahtlustusega Ivo Parbuse kaassüüdistatav Peeter Palusaar annetas Keskerakonna peasekretäri Priit Toobali näpunäidete järgi 2008. aasta augustis Keskerakonna kontrolli all olevale Jüri Vilmsi sihtasutusele 300 000 krooni.

Seier ütles, et tema tegi ehitusloa väljastamisel kõik ehitusseaduse järgi ning Luigega ei seo teda mitte midagi.

«Ma pole Luigega isegi teretuttav ning ei tunne teda isiklikult,» mainis Seier. «Seega ei olnud mul mingit põhjust talle kuidagi vastu tulla.»

Seda, et Seier tegutses Luigele ehitusluba väljastades seadusepäraselt ja õigesti, tuvastas ka Tallinna linnavalitsuse sisekontrolör Arvo Teder. Linnaplaneerimise ametil oli kohustus ehitusluba väljastada, kuna kõik kooskõlastused olid olemas.

Seieri sõnul oli abilinnapea Aas talle öeldnud, et teda koondati Keskerakonna ja sotside koalitsioonileppe alusel, sest leppe järgi pidid kõik linna kontrollifunkstioonid, nende hulgas ka ehitusjärelvalve, minema mupo kätte. Seetõttu kaduski tema ametikoht.

Seier ei saa siiani aru, kuidas saab koalitsioonilepe olla üle ehitusseadusest, mis nõuab, et ehitusjärelvalve väljastab ehitus- ja kasutuslubasid ning jälgib ka nende täitmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles