Video: vaata, mida lõbusat räägivad teatrielust kapten Granti lapsed!

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nukuteater toob suvel lavale suurejoonelise teatriseikluse «Kapten Granti lapsed», kus peaosi, kapten Granti tütart Maryt ning poega Robertit mängivad vaheldumisi Lisa Marie Silbaum ja Teele Kaljuvee-O’Brock ning Märten Männiste ja Keijo-Johann Norden. Noored valiti välja mitmepäevasel konkursil, kus osales sadu poisse ja tüdrukuid. Vaata ja kuula, mida nad teatrielust räägivad!

Jules Verne’i samanimelise teose põhjal sündivat lavastust etendatakse Lennusadama kail ja jäälõhkuja Suur Tõll pardal. Suur Tõll, kes sel aastal tähistab 100. sünnipäeva, kehastub romantilises seikluslavastuses aerulaevaks Duncan, mille pardal seilavad tegelased mööda maailma meresid, et leida üles kadunud kapten Grant.

Peaosalistest lastele lisaks kehastavad laste heategijatest abielupaari, leedi ja lord Glenarvani  Lee Trei ja Anti Kobin. Teistes osades on Mihkel Tikerpalu, Riho Rosberg, Andres Roosileht, Mart Müürisepp jt NUKU trupi näitlejad ning Viljandi Kultuuriakadeemia teatrikunstitudengid. Kokku peavad üle 30 näitleja ära täitma üle 150 rolli, lavastuses teeb kaasa ka elus hobune, samuti on meeleolukaid pürotehnilisi stseene.

Põneva loo toob lavale lavastaja Vahur Keller, vaheldusrikkad lavapildid kujundab kunstnik Jaanus Laagriküll ning kaugete maade omapära rõhutava originaalmuusika loob helilooja Liina Kullerkupp. 19. sajandi romantilisest stiilist inspireeritud kostüümid disainib Britt Urbla Keller, liikumise ja tantsud seab Renate Valme ning võitlusstseenid lavastab Indrek Sammul. Lavastuse eelarve peaks teatrijuht Joonas Tartu sõnul jääma 60-70 000 euro piiresse.

Lavastust mängitakse 9.–31. augustini Tallinnas,  tegemist on koguperelavastusega, mille pilet maksab kõigile ühtviisi 20 eurot.  Tegemist on ka Nukuteatri Verne’i-triloogia teise osaga: suuresti sama lavastusmeeskonna loodud lavastust «20 000 ljööd vee all» etendati mullu samuti Lennusadamas. Tulevikus on oodata ka kolmanda osa, «Saladusliku saare» lavalejõudmist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles